Asociatia „Si eu am dreptul sa fiu parinte”, impreuna cu Clinica „Medicum”, din Bucuresti, au dat startul Campaniei „Newborn”, in cadrul careia vor fi efectuate gratuit proceduri de fertilizare in vitro pentru cuplurile cu probleme de infertilitate care au venituri mici. Persoanele interesate trebuie sa se grabeasca sa isi depuna dosarele, intrucat înscrierile sunt in plina desfasurare, termenul limita fiind 30 noiembrie 2017.
Pentru inceput, Asociatia va realiza gratuit 10 proceduri FIV. In cazul in care numarul dosarelor depuse si validate ca fiind complete va fi mai mare, castigatorii vor fi desemnati prin tragere la sorti.
In cadrul campaniei cuplurile infertile vor putea beneficia in mod gratuit de urmatoarele facilitati:
- Punctia ovariana,
- Identificarea si izolarea ovocitelor,
- Prepararea spermei,
- Inseminarea ovocitelor (FIV standard),
- Evaluarea fertilizarii,
- Cultivarea embrionilor pana la 72 de ore,
- Embriotransferul la 72 de ore (3 zile),
- Cazarea pe parcursul procedurii in Clinica Medicum,
- Consiliere in administrarea tratamentului de stimulare ovariana,
- Consiliere telefonica pe parcursul procedurii de catre medicul/asistenta responsabil/a de caz,
- Avizul psihologic necesar procedurii pentru ambii parteneri.
Conform reprezentantilor Asociatiei, toate aceste proceduri se ridica la circa 2.200 euro.
Astfel, cuplul va trebui sa suporte doar costul tratamentului de stimulare ovariana, precum si congelarea embrionilor in cazul in care in urma procedurii se obtin mai multi decat vor fi transferati. Pentru detalii referitoare la aceste aspecte va puteti consulta cu reprezentantii Asociatiei in momentul inscrierii in Campanie.
Chiar si asa, cuplurile infertile vor economisi foarte mult!
"E minunat să vezi părinți norocoși și împliniți. Fiecare sarcină și naștere dusă cu bine la termen îți umple sufletul de bucurie și ție, ca medic, fiindcă ai reușit să contribui la venirea pe lume a unui suflet pur. Din păcate, însă, în meseria mea este totul roz. Zilnic văd cupluri care se confruntă cu infertilitatea. În cazul celor cu posibilitate financiară, după multe investigații și tratamente lucrurile încep să se așeze. Însă pentru cuplurile cu venituri mici bătălia este pierdută încă de la început, fiindcă acestea renunță de îndată ce află de costurile ridicate ale procedurilor de fertilizare in vitro și ale tratamentelor de stimulare ovariană", declară medic specialist obstetrică-ginecologie şi embriolog Marilena Băluță.
Detalii referitoare la ce trebuie sa contina dosarul de inscriere, calendarul Campaniei si alte informatii utile gasiti pe siteul Asociatiei „Si eu am dreptul sa fiu parinte”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu