marți, 17 februarie 2015

Lansare portal „AUTISM CONEXIUNI”

AUTISM ROMANIA va invita sa accesati portalul „AUTISM CONEXIUNI”- http://conexiuni.autismromania.ro, lansat in cadrul proiectului "Start in viata pentru tinerii cu autism".
Prin intermediul acestui portal, AUTISM ROMANIA isi propune sa creeze o platforma cu resurse utile persoanelor cu autism si o comunitate virtuala a celor interesati de problematica tinerilor cu TSA si familiilor lor, in special.
Si tu poti fi mai bun!

        Portalul include in premiera si o sectiune dedicata angajatorilor care vor sa sprijine incluziunea prin munca a tinerilor cu TSA/Sindrom Asperger. Le oferim posibilitatea de a posta oferte de munca, dar si de a accesa o baza de date a profilelor tinerilor cu TSA (studii, abilitati, experienta, interese speciale) care doresc sa isi gaseasca un loc de munca. In Romania estimam ca sub 0,5% din tinerii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist isi pot gasi si pastra un loc de munca; conform Ministerului Muncii, rata de angajare in Romania a persoanelor cu dizabilitati este de doar 4, 6%.

„Comunitate” este o sectiune prin care promovam schimbul de experienta dintre parintii care se confrunta cu probleme similare, interactiunea tinerilor cu TSA intre ei, cu profesionistii sau cu ceilalti membri ai comunitatii, a profesioniștilor intre ei, tema centrala fiind tinerii si adultii cu autism. Astfel, odata cu lansarea portalului, ne propunem ca minim 200 de persoane din grupul tinta sa isi creeze conturi de utilizator pe platforma online si sa beneficieze de sprijin: consultanta juridica si consiliere online, acces la resursele online postate de profesionistii Centrului multifunctional creat in cadrul proiectului sau de alti membri ai comunitatii virtuale.
    
      Platforma creata va fi actualizata si imbogatita in permanenta pe baza observatiilor si propunerilor utilizatorilor, in functie de nevoile de informare si interactiune ale acestora.
      „Dorim sa incurajam comunicarea pe teme legate de problematica tinerilor si adultilor cu TSA si a familiilor acestora, sa-i informam si sensibilizam in mod special pe angajatori in privinta potentialului si abilitatilor tinerilor cu TSA, pentru ca acestia sa devina mai deschisi in a-i angaja in institutiile publice sau companiile lor private. Incercam sa venim in sprijinul familiilor tinerilor si adultilor cu TSA, in mod special, cu informatii, consiliere si diferite alte resurse, deoarece aceste familii sunt lipsite de sprijin,  problemele si nevoile reale ale acestora sunt total ignorate de autorități”.  Liuba Iacoblev, manager de proiect.

Va asteptam sa vizitati portalul, sa participati activ la dialogul pe teme de interes in special pentru tinerii cu autism si familiile lor, dar si pentru persoanele cu autism in general.

Perioada de desfăşurare a proiectului: 1 iulie 2014 - 31 decembrie 2015
Locaţia centrului multifuncţional: IOMC, Calea Griviţei, nr. 71, Sector 3, Bucureşti
Program: Luni - Vineri 13:00 - 17:00  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu