Injectia cu Ovitrelle, la fel ca cea cu Pregnyl, are rolul de a matura foliculii ovarieni si de a ajuta la eliberarea ovocitelor. Se recomanda in special femeilor care urmeaza tratament de inhibare/stimulare ovariana in vederea unei proceduri de reproducere umana asistata, dar si doamnelor cu anovulatie sau care produc rar ovule (oligo-ovulatie).
Tratamentul e recomandat sa se faca sub stricta supraveghere a unui medic. In caz de FIV (fertilizare in vitro), spre exemplu, aceasta se face dupa o zi de la finalizarea inhibitorilor (spre ex. Diphereline) si cu 36 de ore inainte de punctia ovariana.
Majoritatea medicilor opteaza pentru Pregnyl, insa intrucat acesta se gaseste foarte greu, varianta mai la indemana ramane Ovitrelle. Nici acesta nu se gaseste chiar la orice farmacie, asa ca daca il aveti in schema de tratament ar fi bine sa il cautati din timp. Ambele se pastreaza la rece (la frigider). Diferenta intre cele 2 consta in modul de administrare. In timp ce Pregnyl-ul se face in fesa, Ovitrelle-ul se face de obicei in abdomen, astfel ca poate fi administrat cu usurinta si de catre pacienta. El se prezinta sub forma unui pen preumplut, deci nu mai e nevoie sa va chinuiti cu prepararea. Doar dezinfectati zona si injectati, la fel ca in cazul Gonal-ului (in caz ca l-ati avut si pe acesta in schema de tratament).
Indiferent pentru ce varianta opteaza medicul vostru, cititi neaparat prospectul.
Poate va intereseaza si alte detalii despre injectiile facute in abdomen, acasa.
Poate va intereseaza si alte detalii despre injectiile facute in abdomen, acasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu