joi, 21 mai 2015

Analizele medicale, mai ieftine in spitale


In ultimii ani ma obisnuisem sa fac analizele medicale la privat. E mai simplu, mai comod, dar si mult mai... costisitor. Cand e vorba de cateva zeci sau putine sute de lei, mai putem inchide ochii si sa mergem la privat, dar ce e de facut cand medicii ne recomanda analize ce ajung chiar la o mie de lei? Le efectum si pe acelea, fiindca nu putem risca. Ei bine, sfatul meu este legat de locul unde pot fi efectuate acestea. Daca medicul nu va da indicatii clare ca vrea sa fie facute undeva anume, incercati la o institutie de stat...

Secretia vaginala este la jumatate de pret
E adevarat ca sunt multe analize care nu sunt compensate decat in cazuri speciale (spre exemplu atunci cand pacientul sufera de o afectiune grava sau cand e vorba de o femeie gravida), insa cu toate acestea analizele la stat sunt mult mai ieftine.
Iata un exemplu simplu: secretia vaginala la spital este 15-25 lei, iar la stat 50 lei; un test de serologie, spre exemplu HBS, la stat e 25 lei, la privat 50 sau 60 lei... si exemplele pot continua.
Asadar, mai ales daca nu aveti o situatie financiar stralucita, inainte de a va lua painea de la gura pentru a face analizele, incercati sa vedeti daca nu se gasesc totusi solutii. Nu zic sa nu le faceti deloc. Din contra! Sunt adepta preventiei, dar daca aceasta poate fi facuta la un pret mai mic, dar la aceeasi calitate, nu ar fi minunat?
Nu va asteptati ca medicii sa va dea indicatii cu privire la unde puteti realiza investigatiile ieftin. Intotdeauna va vor recomanda clinica medicala cu care au o intelegere sau alta. Cel mai bine e sa intrebati dv. , sa va documentati cat puteti de mult!
Sanatate... inainte de toate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu