joi, 8 decembrie 2016

9 femei mor zilnic din cauza cancerului de san nedepistat la timp

Un program de screening pentru cancer la san e mai usor de implementat decat s-ar crede. La aceasta concluzie au ajuns reprezentantii Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) in urma activitatii din ultimii ani.
"In trei ani de campanie, FABC a facut testari in judete ce acopera aproape jumatate din tara. Daca un ONG a reusit sa investigheze mai bine de 3 mii de femei, inchipuie-ti ce s-ar putea face la nivel guvernamental. Din pacate, in prezent 9 femei mor zilnic din cauza acestui tip de cancer nedepistat la timp, desi 80% dintre ele ar putea fi salvate", sustin reprezentantii Agentiei "Deci se poate", care pregatesc o intalnire intre medici si jurnalisti pe aceasta tema.

 
E important sa se stabileasca un plan de preventie pentru femeile care inca nu merg la medic periodic, sa se faca publice statistici despre romancele care se confrunta cu cancerul la san depistate de Caravana „Nu am facut destul” si multe alte date esentiale.
Pana revin cu noi informatii, nu uitati ca e important sa va prezentati la medic de urgenta in cazul in care suspectati ca ceva este in neregula la nivelul sanilor sau a oricarei alte parti a corpului. Nu uitati: sanatatea este cel mai de pret lucru pe care il are omul si e responsabilitatea fiecaruia dintre noi sa se ingrijeasca de ea!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu