miercuri, 16 noiembrie 2016

Lumbago, dată de o atitudine vicioasă a zonei lombosacrale

Lumbago este acea afecțiune extrem de dureroasă în care, sub acțiunea diverșilor factori, nucleul pulpos rupe inelul fibros și irită ligamentul posterior acoperit de terminațiuni nervoase ultrasensibile.
De asemenea, faza de lumbago poate fi dată și de o alterare a articulațiilor vertebrale posterioare (artroză) sau chiar de o atitudine vicioasă a coloanei lombosacrale.
”În aceste cazuri, durerea este violentă și este însoțită de o contracție foarte puternică a mușchilor vertebrali, urmată de o poziție antalgică a corpului, cu trunchiul aplecat ușor înainte și într-o parte, precum și de senzație de înțepenire”, declară doctor Parnia.
Discopatia este, de asemenea, un termen cu caracter general ce definește afecțiunile
discurilor intervertebrale indiferent de cauza acestora, însă ar trebui folosit doar cu sensul de discopatie degenerativă (deteriorare structurală a discului intervertebral). Simptomele discopatiei sunt durerile la nivelul coloanei vertebrale, însoțite sau nu de senzație de presiune, susține specialista. În ambele situații (lumbago, discopatie), pacienții trebuie să se ferească de frig.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu