marți, 8 noiembrie 2016

Doctor Horatiu Suciu, despre copiii condamnati la boala

Am primit de curand un comunicat care suna cam asa: "Situatia copiilor cu afectiuni cardiovasculare este dramatica in Romania". Doctor Horatiu Suciu, seful clinicii de Chirurgie Cardio-Vasculara de la Targu Mures, afirma: „Intr-un an operam circa 60 de copii nou-nascuti cu malformatii grave. Avem bani doar pentru acest numar. Inca pe atatia suntem nevoiti sa-i refuzam anual, din cauza lipsei fondurilor asigurate".

Suna infiorator... Va puteti pune pentru cateva secunde in pielea parintilor refuzati, acei parinti carora statul le refuza dreptul la viata pentru copiii lor? Si ma intreb: pe ce criteriu alege statul pe cine sa salveze si pe cine lasa sa moara?
E corecta regula primului venit? Sau e corect ca unii sa aiba pensii speciale uriase, ori sa fie directionati banii statului in te miri ce domenii (cultura, biserica, etc.) cu pretul vietii unor copii nevinovati?
Medicii fac si ei ce pot,dar din pacate nu e suficient. "Sunt copii care sunt trimisi prin transfer de la alte unitati medicale, dar pe care nu-i putem opera. In Romania s-ar putea rezolva toate cazurile de afectiuni cardiace, atat la adulti, cat si la copii, cu conditia ca statul sa se implice in sprijinirea financiara a acestor interventii”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu