marți, 28 februarie 2017

Consultatii GRATUITE pentru infertilitate la 11 Martie

Ştiați că:
- un cuplu din 6 (adică 15% din populaţia aflata la vârsta reproductivă) se confruntă cu infertilitatea? Raportul este unul îngrijorător, iar la noi “rezolvarea” problemei este condiţionată, deocamdată, de bani.
- tinerele cupluri care îşi doresc copii nu sunt sprijinite suficient de către statul roman pentru finanţarea tratamentelor de fertilitate?
- o singură fertilizare in vitro (FIV) efectuată la o clinică privată din România costă între 2.000 şi 3.000 de euro, preţuri în care nu sunt incluse medicamentele şi nici analizele premergătoare începerii procedurii? Suma este enormă şi puţini îşi permit să îndrăznească, mai ales că nimeni nu le poate garanta reuşita “din prima încercare”.
Pornind de la aceaste premize, Asociaţia “Şi eu am dreptul să fiu părinte” a fost înființată anul trecut din dorința de a veni în ajutorul cuplurilor care au dificultăți în conceperea unui copil. Pentru început, acestea sunt invitate la consultații gratuite sâmbătă, 11 Martie, de la ora 10.
 
În cadrul sesiunii de consultații gratuite organizate de Asociaţia ‘Şi eu am dreptul să fiu părinte” împreună cu Clinica Medicum, cuplurile vor putea primi răspunsuri şi îndrumări cu privire la infertilitate în cadrul unei discuţii cu medici specialişti în domeniu.
Întâlnirea din 11 Martie reprezintă prima sesiune de acest gen din cadrul unei serii de întâlniri care vor avea loc periodic în diferite judeţe ale ţării şi vor trata diverse subiecte de interes din domeniul infertilităţii. Participanţii vor avea acces la informaţii legate de patologia  ginecologică, infertilitate şi embriologie, oferite de o echipă de specialişti care va căuta să ofere cele mai potrivite soluţii pentru fiecare cuplu infertil.
“A fi părinte nu trebuie să fie un lux, de la fertilitate la infertilitate este doar un pas. Stilul de viaţă
epuizant, poluarea, stresul, obezitatea îşi pun amprenta atât asupra sănătăţii, cât şi a psihicului, iar ignoranţa şi lipsa simptomelor transformă infertilitatea într-un inamic tăcut, care atunci când este descoperită cu întârziere doar tehnicile de reproducere umană asistată mai pot reprezenta o soluție”, mi-a explicat doctor Marilena Băluţă, medic specialist obstetrică-ginecologie - embriolog senior.
Participarea la această sesiune este gratuită, în limita locurilor disponibile (la centrul din Bd.ul Mircea Eliade nr. 18, sector 1, Bucureşti). Pentru programări e necesar să sunaţi la telefon: 0759.900.900. Cu această ocazie vă veți putea răspunde la întrebarea: "Tu ce ştii despre fertilitatea ta?"
Şi eu am dreptul să fiu părinte” este o asociaţie non-guvernamentală şi apolitică, înfiinţată în anul 2016 de către un grup de fondatori tineri, ce provin din diferite domenii de activitate, care empatizează cu ideea de persoane afectate de infertiliate şi  nu au acces la tratamente de specialitate din cauza statutului socio-economic scăzut - în contextul în care nu există un program coerent în vederea promovării accesului acestor persoane la tratamente de înaltă specialitate.
Printre categoriile aflate în acestă situație sunt incluse: cuplurile infertile, familiile din zone defavorizate care nu au acces la îngrijiri medicale, persoanele tinere diagnosticate cu diferite tipuri de cancer la care tratamentul are intenție curativă, care doresc să își prezerve fertilitatea, dar nu au posibilităţi financiare. Dacă vă regăsiți într-una dintre situaţiile de mai sus, luați legătura cu reprezentanții Asociației pentru a găsi cea mai bună soluţie privind fertilitatea voastră!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu