luni, 5 ianuarie 2015

Sărbători fără durere?! E posibil

Ne-am obișnuit în ultimii ani să auzim la știri, chiar înainte de începerea sărbătorilor, reportaje și materiale despre cum să asociem produsele, cât să mâncăm și așa mai departe... De multe ori, chiar și eu îmi pun problema aceasta, căci e mai bine să previi, decât să tratezi, iar după un post de câteva săptămâni e normal să te simți rău dacă începi să balotezi în neștire sarmale, piftii și alte bunătăți, care mai de care mai arătoase...

Anul acesta, în grupul meu de petrecăreți n-au existat nici dureri de stomac, nici de cap. Iar secretul (dacă nu e prea mult spus secret) constă în numărul meselor... Degeaba se bat nutriționiștii cu pumnul în piept, că e bine să avem trei mese și două gustări pe zi. Păi, arătați-mi voi 10 români care se așează la masă în ziua de Crăciun și spun: Asta-i masă principală, Asta-i gustare și așa mai departe. Ori mănâncă până crapă, ori nu se mai așează la masă atât de des... Iar în vacanța dintre 2014-2015 am încercat cea de-a doua variantă.
Cum nimeni nu se trezea dimineața la 8 după o zi petrecută pe pârtie, micul dejun era undeva în jurul orei 10-11, iar dacă ne ridicam de la masă în jur de 12, și porneam din nou în drumeții, mai serveam următoarea masă, mult mai consistentă și plină de bucate tradiționale, în jurul orei 16, poate chiar 17... Te întinzi la o glumă bună, la felul doi și la un desert delicios, și uite așa se face 20:00, mai ieși la plimbarea de seară sau te ridici puțin la dans, după care presari câteva fructe și... meniul e gata. Fără kilograme în plus și fără dureri de cap! Iar mișcarea egal distracție, nu obligație, cum o vedem mulți în restul timpului.
De-am fi atât de organizați și în restul timpului! Avantajul grupului!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu