duminică, 19 iunie 2016

Premiera in Romania: Implant cohlear la un bebelus de 9 luni



O echipă de medici a realizat cu succes implantarea cohleară bilaterală a celui mai mic pacient din România (un sugar de numai 9 luni), intervenție ce a avut loc la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie”  din BucureștiClinica ORL.

“Săptămâna trecută un bebeluș de numai 9 luni a fost supus unei intervenții chirurgicale de implant cohlear bilateral simultan. Este cel mai mic pacient pediatric din România și, totodată, cel mai mic pacient implantat bilateral. Pentru realizarea procedurii s-au folosit implante Nucleus de ultimă generație, iar evoluția postoperatorie a fost favorabilă. Sperăm să menținem o vârstă scăzută la implantarea pacienților noștri, pentru un rezultat de reabiltare auditiv-verbală cât mai bun...”, a precizat Conf. Dr. Dan Cristian Gheorghe, medic primar ORL - Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie”  din București.
Potrivit Dr. Alexandra Neagu procesorul extern va fi montat peste o lună, iar din acel moment sugarul va urma o scurtă perioadă de acomodare, după care va auzi aproape la fel ca orice copil normal. 
Copilul a fost depistat prin screeningul autidiv efectuat imediat după naștere și a beneficiat de un diagnostic audiologic la vârsta de 3 luni și de o intervenție terapeutică precoce prin protezare auditivă la vârsta de 4 luni urmată de implantarea cohleară bilaterală la vârsta de 9 luni”. 
Alina Savu, mama copilului, a precizat că la momentul externării din maternitate fetița nu a trecut testarea auditivă și astfel au ajuns ulterior la Spitalul Marie Curie pentru investigații amănunțite.

Explicatie foto: 
Mama sugarului și-a exprimat bucuria reușitei acestei intervenții pe pagina personală de Facebook,  unde a dorit să impărtășească cu toată lumea fericirea pe care o trăiește: “Viața mea nu a fost nicicand mai frumoasă! Pentru asta, mulțumesc nespus echipei grozave alcătuită din: Dr. Alexandra Neagu și Conf. Dr. Cristian Gheorghe. Dumnezeu a trimis acești îngeri pe pământ deghizați în doctori. Cum ar putea fi altfel posibilă o așa minune, prima reușită la 9 luni, in România?!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu