joi, 9 iunie 2016

Verificare gratuita a alunitelor pana la 30 iunie 2016

Aveti alunite care si-au schimbat forma, care au aparut de la un an la altul sau care va jeneaza? Ar fi cazul sa vizitati medicul dermatolog. Pana la 30 iunie 2016, puteti  beneficia de consultatii gratuite in cadrul campaniei "Zilele Protectiei Solare". Tot ce trebuie sa faceti este sa intrati pe siteul www.protectiasolara.ro si sa va programati in orasul vostru. Peste 250 de medici dermatologi parteneri din peste 40 de orase vor participa la acest eveniment national de depistare si educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.

Potrivit specialistilor, peste 90% dintre cancerele de piele sunt vindecabile daca sunt depistate la timp.

Anual sunt diagnosticate aproximativ 200 000 de noi cazuri de cancer de piele, unde melanomul (una din cele mai agresive tumori maligne) este unul dintre tipurile de cancer cu cea mai rapida crestere in ceea ce priveste numarul de noi cazuri pe an. In aceste conditii, Laboratoarele La Roche-Posay si IPSOS au realizat un studiu* global exclusiv in 23 de tari, pe un esantion de 19 569 de persoane, femei si barbati, 15-65 de ani, care cerceteaza atitudinile si perceptiile fata de expunerea solara si preventia cancerului cutanata. Rezultatele arata urmatoarele:

·         88% constientizeaza ca riscul aparitiei cancerului de piele este strans legat de lipsa protectiei solare in timpul expunerii la soare ;
·         1 din 2 persoane nu a fost niciodata la un control al alunitelor la dermatolog;
·         Doar 1 din 3 persoane isi verifica propriile alunite cel putin o data pe an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu