miercuri, 22 iunie 2016

Iulian Marcu: "Gelul de Aloe Vera tratează durerile de stomac"

În prezent există peste 450 de specii de Aloe Vera, fiecare dintre ele având o serie de elemente distinctive care țin de formă, culoare, dimensiune. Nu toate soiurile sunt comestibile, iar modul în care acționează este diferit. Iulian Marcu, reprezentantul Regina Plant, ne-a povestit mai multe despre aceste plante, care pot face minuni pentru sănătate.

- Dintre cele peste 450 de specii de Aloe Vera existente, care este cel mai cunoscut și întrebuințat tip?
- Cea mai cunoscută este Aloe Vera Barabensis, deoarece este comestibilă. Are frunze extrem de cărnoase, bogate în gel cu puternice proprietăți curative. Datorită acestui aspect mulți consideră că planta este un cactus, însă de fapt ea face parte din familia Liliaceae.

- Deci și în problemele de sănătate tot Barabensis este pe locul întâi...
- Exact. Aloe Vera Barabensis este cel mai popular tip datorită efectelor sale asupra sănătății. Nu consider că greșesc dacă afirm că este planta cu cele mai multe beneficii pentru sănătatea omului. Studiile medicale de la universități prestigioase din lume au dovedit că această plantă vindecă peste 2000 de boli.
Mai recent, frunzele de Aloe Vera au recăpătat vechea popularitate din antichitate, datorită preocupării veganilor și raw veganilor, însă exceptând această categorie de oameni, puțini sunt cei care au cultura consumului de gel natural de Aloe Vera. Când vorbim de gel natural de Aloe Vera nu ne referim la gelul procesat și comercializat în sticle, marketat ca fiind natural, ci ne referim la extragerea lui direct din frunzele de Aloe Vera. Această cultură lipsește în prezent consumatorului român.

- Spuneți că planta vindecă peste 2000 de boli. Sub ce formă trebuie utilizată pentru a avea efecte maxime?
- Ceea ce este utilizabil la Aloe Vera sunt frunzele plantei. Mai concret, din interiorul acestor frunze se extrage gelul de Aloe Vera. Există extrem de multe modalități în care gelul de Aloe Vera este prezent pe piață, însă publicul care are o cultură a hranei sănătoase înțelege dezavantajele gelului procesat (disponibil în diverse recipiente). Varianta procesată a gelului scutește de ,,bătaia de cap” de a extrage gelul din frunze în propriul cămin, dar comoditatea în acest caz se plătește, deoarece 80% din proprietățile gelului se distrug prin procesare. Deci bine ar fi să aveți la îndemână direct frunzele.

- Cat durează o cură cu aloe?
- Depinde foarte mult de motivul pentru care consumăm gelul de Aloe Vera. Dacă dorim să utilizăm pentru imunizarea organismului, atunci o cură de zece zile, o dată la două-trei luni, este ideală. Însă de obicei oferim sfaturi punctual persoanelor cu care colaborăm.

- Ne dați și exemplu de afecțiuni tratate cu ajutorul aloei, vă rog?
- De regulă interacționăm cu oameni care spun că extrag gelul direct din frunze și îi întrebăm pentru ce afecțiuni îl utilizează, iar după ce au urmat un tratament încercăm să aflăm ce rezultate a dat acesta. Se știe că planta este populară pentru arsurile solare, dar puțini știu că este singura care are capacitatea de a vindeca arsurile nucleare.  De curând ne-a scris un domn în legătură cu utilizarea gelului de Aloe Vera pentru tratarea afecțiunii Zona Zoster. Dintre cei cu care interacționăm noi, cei mai mulți apelează la această soluție pentru a trata durerile de stomac, îl includ în dietele pentru detoxifiere și pentru curățarea colonului, pentru diabet (reglează glicemia), în tratamentele faciale – fiindcă poate fi utilizat ca mască pentru ten. Spre exemplu, pentru a îndepărta punctele negre puteți încerca următoarea rețetă. Amestecați: glicerină, o linguriță cu gel de Aloe Vera, argilă și pudră de migdale. Pentru fiecare 20 de grame de glicerină puneți zece grame de argilă și 40 grame pudră de migdale. Adăugând apă fierbinte peste amestec veți obține o pastă. Aplicați-o peste punctele negre, lăsați să acționze jumatate de oră, după care clătiți cu apă călduță. Este indicați să utilizați această mască cel puțin o dată pe lună și veți scăpa de problemă. Găsiți și alte rețete și ponturi de acest fel pe siteul nostru oficial (reginaplant.ro).

- Există contraindicații ale utilizării plantei?
- Nu recomandăm gelul de Aloe Vera pentru mamele însărcinate, pentru copiii sub cinci ani - pentru categoriile de persoane care de regulă trebuie să stea departe de medicamente și ceaiuri.

- Care sunt riscurile utilizării în exces?
- Toate plantele medicinale care sunt utilizate în exces nu mai au efecte asupra sănătății, deoarece corpul uman se obișnuiește cu ele. Prin urmare, nici Aloe nu trebuie consumată în exces, fiindcă nu va mai avea rezultatele așteptate.

- Se mai folosește și sub altă formă în afară de gel?
- Se utilizează doar gelul natural extras direct din frunze. Acesta se consumă crud, nefiert, singur sau în combinație cu diverse legume, frunze verzi și fructe. Aloe Vera poate fi consumată în salate, bucătăria vietnameză este recunoscută pentru rețetele și deserturile pe bază de Aloe Vera.

- Frunzele din ghiveci pot fi utilizate în scop terapeutic?
- Da, dar este necesară o atenție deoseită a modului în care este crescută planta. Ea trebuie ținută la temperaturi optime. Spre exemplu, noi procurăm produsele tocmai din insulele Canare, zona fiind renumită pentru producția de aloe. De asemenea, foarte important este faptul că planta trebuie să ajungă la maturitate (trei-patru ani) pentru a-i valorifica întregul potențial.

- Dumneavoastră sub ce formă consumați aloe și pentru ce?
- Eu optez pentru gelul de aloe extras direct din frunze, care sunt procurate din sursa de care v-am amintit. De regulă, îl consum în salate, sucuri naturale sau smoothi-uri preparate după rețetele soției (zâmbește). Bogat în monerale și vitamina B12, Aloe Vera face minuni dacă o combinăm cu un stil de viață sănătos, respectiv sport, alimente sănătoase, suficiente lichide și... odihnă.

Truc!
În scop terapeutic se administrează zilnic între 30 și 100 mililitri gel, în funcție de afecțiunea de care suferiți. Ideal ar fi să stabiliți doza împreună cu un fitoterapeut sau alt specialist. Tot acesta vă va spune durata curei, dacă mai este nevoie să repetați tratamentul și după cât timp

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu