luni, 13 iunie 2016

Psiholog Alexandru Plesea: 4 ganduri care distrug relatiile

Relaţiile de iubire încep frumos, dar de cele mai multe ori se destramă nu din cauza unor argumente reale, ci din cauza scenariilor lipsite de fundament pe care ni le construim în mintea noastră. Potrivit psihologilor, certurile din cuplu şi despărţirile se produc atunci când gândurile de nesiguranţă, însoțite de imaginație și iluzii, au preluat controlul asupra vieţii noastre.

Psihologul Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept “Antrenorul Minţii”, consideră că lipsa de încredere în sine proiectează nesiguranţă atât în relaţie, cât mai ales în partener, iar de aici rezultă gânduri imaginative despre înşelat, de minţit, sentimente diverse necongruente etc.

Specialistul și trainerul în programare neuro-lingvistică (NLP) afirmă că mintea umană care trăieşte în nesiguranţă, generează 4 gânduri distructive, care afectează atât de mult relaţiile de cuplu încât despărţirea devine iminentă.

Iata care sunt aceste si cum puteti sa le evitati:
1. Nu mai încerca să citeşti gândurile partenerului!
2. Nu mai încerca să cauţi relaţia perfecta!
3. Opreşte-te din a judeca şi din a compara relaţiile noi cu cele vechi!
4. Nu mai inventaţi probleme care, în fapt, nu există!

“Prin urmare, relațiile există pentru a-i putea iubi pe ceilalți pentru nevoile lor. Nimeni nu este perfect şi nimeni nu va fi. Toți intrăm în relații pentru a oferi sau a primi, toți avem aceste nevoi. Scopul final, oricât de departe ar fi acesta, relația perfectă poate fi definită în cateva cuvinte: Eu mă voi desăvârși prin tine, și tu prin mine“, conchide psihologul Alexandru Pleşea, pentru Plus Communication.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu