luni, 24 noiembrie 2014

Ai cameră video acasă? Poți fi văzut de tot internetul...



Ați instalat camere video acasă de teama hoților? Aveți grijă, fiindcă s-ar putea să fiți chiar voi cei sur«prinși», în diverse ipostate, în dormitor sau oriunde le-ați mai montat. Și, ca să fie totul și mai interesant, vă veți trezi apoi că sunteți protagonistul unui film postat pe internet.
Acest lucru li s-a întâmplat deja la sute de români, dar și occidentalilor. Motivul? Hackerul care a postat imaginile/filmările pe internet susține că vrea să atragă atenția cu privire la înlocuirea parolei inițiale, cea cu care vine sistemul atunci când este montat.
La fel cum cartela telefonică vine cu un cod PIN, de obicei universal, 1234, la fel se întâmplă și cu această aparatură. Și deși oamenii sunt instruiți să schimbe parolele, ignoră acest sfat, și apoi se trezesc că imaginile făcute la ei în casă devin... publice. Oricare ar fi justificarea hackerului, mi se pare o lecție destul de dură, mai ales că la mijloc am înțeles că sunt prinși și copii. Fiindcă mulți părinți montează camere pentru a-și supraveghea odorul cât timp sunt plecați la serviciu! Așadar, aveți grijă cu tehnologia! Eu rămân la părerea mea: ce e mult... e bun, dar și strică!

p.s. Chiar cu câteva zile înainte de a avea confirmarea articolului de mai jos, o colegă îmi spunea că cineva i-a «spart» contul de Yahoo și pe cel de Facebook, iar când a reușit, într-un final, să-și recupereze parolele, a văzut că primise pe mail imagini cu ea, surprinse în propria casă, făcute cu camera de la laptop! Așadar, aviz amatorilor! Nu lăsați niciodată camera pornită. Nu se știe cine vă supraveghează!
Articolul inițial:

http://stirileprotv.ro/ilikeit/smart-things/un-hacker-din-rusia-a-expus-imagini-din-mii-de-locuinte-din-intreaga-lume-pe-internet-sute-de-romani-au-fost-afectati.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu