joi, 13 noiembrie 2014

Cancerul ginecologic - FACTORI de RISC


Dacă tot am amintit de comunicatul de presă primit de la turcii de la Liv Hospital și de informațiile furnizate de ei despre binecunoscuta pudră de talc (http://pe-fuga.blogspot.ro/2014/11/pudra-de-talc-asociata-cu-cancerul.html), mai jos găsiți textul integral!
 
Domnul dr. Cem Iyibozkurt din cadrul Liv Hospital Istanbul, vine în atenţia doamnelor cu informaţii despre tipurile de cancer genital pe care îl pot avea, dar şi  care sunt factorii care produc aceste tipuri de cancer.

 
Cancerul uterin (Cancerul de endometriu)
Cancerul uterin afectează membrana internă a uterului. Printre factorii de risc ai cancerului uterin se numără afecțiunile care cauzează creșterea nivelului de estrogen și anume: menstruația precoce, menopauza întârziată, infertilitatea și obezitatea. Primul simptom este sângerarea vaginală post menopauză. În cazul unei sângerări menstruale anormale trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. Diagnosticarea precoce a acestui tip de cancer se poate face cu ajutorul controalelor anuale de rutină. În cazuri rare când se depistează în fază incipientă la femeile care doresc să rămână însărcinate, acest tip de cancer poate fi tratat cu succes doar cu tratament medicamentos.
În cazul unei menstruații neregulate sau a unei sângerări, boala poate fi în mod normal diagnosticată în stadiu incipient  cu șanse mari de reușită a tratamentului. 85% din bolnavele de cancer uterin nu prezintă nicio problemă asociată bolii. Operația este în general suficientă. La un număr mic de paciente poate fi necesară radioterapia sau chimioterapia.
 
Cancerul de col uterin
Cancerul de col uterin este o boală gravă, dar care poate fi prevenită. Înaite de dezvoltarea cancerului se pot identifica modificări ale celulelor de col. Întrucât peste 95% din cazurile depistate timpuriu pot fi videcate, diagnosticarea precoce și tratamentul sunt esențiale. Acest lucru se realizează prin controale ginecologice regulate și teste screening. Fiecare femeie cu vârsta între 21 și 65 ani trebuie să meargă la control ginecologic și să își facă un test Papanicolau cel puțin o dată pe an. De asemenea vacccinul HPV previne cancerul cervical în proporție de 80% până la 100% .
 
Cancerul ovarian
Factorii de risc în dezvoltarea cancerului ovarian, al șaptelea cel mai frecvent tip de cancer la nivel mondial, include ;  vârsta (peste 40 ani), faptul că pacienta nu a avut copii, dieta bogată în grăsimi, folosirea pudrei de talc în regiunea genitală și un istoric familial al bolii. Riscul este diminuat de folosirea pastilelor contraceptive, nașteri și alăptat, extirparea uterului și a trompelor uterine. Din nefericire 3 din 4 cazuri de cancer ovarian sunt diagnosticate într-un stadiu avansat. În prezent cea mai eficientă metodă de diagnosticare precoce o reprezintă controalele ginecologice regulate și o evaluare detaliată a istoricului familial al pacientei.
Standardul de aur în tratamentul cancerului ovarian este o primă operație realizată de un specialist în oncologie ginecologică care nu a lăsat nici o urmă de cancer.  


Iar, la final, pe lângă informațiile despre realizările spitalului, sunt furnizate și câteva date despre aparatura modernă cu care au reușit medicii turci să vindece multe cazuri.
Mai exact: pentru anumiți pacienți operațiile minim invazive și intervențiile cu sistemul robotic DaVinci care este folosit activ în cadrul LiV Hospital şi oferă o refacere rapidă a pacientului pot constitui o opțiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu