miercuri, 26 noiembrie 2014

Cardiologia intervențională poate salva vieţi!

Laborator de Cardiologie Intervențională la Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” București
 
Bolile cardiovasculare sunt prima cauză de deces în România, fiind direct răspunzătoare de 58% din mortalitatea generală la nivel național, conform celor mai recente statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 
Având în vedere că numărul deceselor prin boli cardiace este atât de ridicat, specialiștii recomandă intensificarea metodelor moderne de diagnostic și tratament în patologia cardiovasculară. În acest sens, procedurile de cardiologie intervenţionale sunt esenţiale în tratarea a numeroase afecţiuni cardiovasculare, printre care amintim infarctul miocardic acut, una dintre cele mai frecvente şi severe boli cardiace.
 
            În prezent, cardiologia intervențională este larg utilizată atât pentru diagnosticul de certitudine al unora dintre afecţiunile cardiovasculare, cât și pentru tratarea altora. Dintre acestea amintim, bolile valvelor cardiace și cardiopatia ischemică cu toate manifestările ei, dintre care cea mai severă continuă să rămână infarctul miocardic.
 
Cardiologia intervențională reprezintă o ramură indispensabilă a cardiologiei moderne, iar începând din acest an putem utiliza şi noi în clinica noastră astfel de proceduri, în diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor cardiovasculare. De asemenea, în cazul acestor intervenţii moderne, durata de recuperare este mult redusă, pacientul putându-şi relua rapid activitatea după realizarea tratamentului. Având în vedere că vorbim despre un spital de urgență, avantajele existenței acestui Laborator de Cardiologie Intervențională sunt imense, contribuind major la managementul eficient și optim al urgențelor cardiovasculare vizate”, a declarat prof. univ. dr. Crina Sinescu, şeful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” București.
 
Anual, peste 60.000 de persoane se prezintă la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București. Dintre acestea, circa 18.000 de cazuri sunt din sfera cardiologiei. Astfel, dintr-o medie de aproximativ 150 de prezentări zilnice la Unitatea de Primire a Urgențelor, aproape o treime sunt legate de afecțiuni cardiovasculare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu