marți, 26 aprilie 2016

Cand simti ca nu mai e nicio speranta...

Prin definitie, optimistul este acea persoana care priveste cu incredere viata si viitorul, care are tendinta de a vedea intotdeauna latura buna a lucrurilor.

Religia ne invata sa nu ne pierdem increderea atunci cand avem de infruntat greutati, la fel cum nu ne-am pierdut capul de fericire nici atunci cand ne-am bucurat de lucrurile frumoase din viata noastra. Se vorbeste adesea despre rostul incercarilor si despre consecintele greselilor, care se prezinta sub diverse forme si obstacole.
Ce faci, insa, cand simti ca ajungi la capatul puterilor, cand simti ca nu mai e nicio speranta in directia in care te indrepti? E adevarat oare ca Dumnezeu ne da doar cat putem duce?! Oare putem mai mult de atat si nici macar nu am descoperit? Daca sunteti in situatia aceasta, aflati ca inca mai puteti, dar mintea va joaca feste.


- Pentru inceput, cand simti ca nu mai poti este bine sa te rogi. Dar nu la modul: "Da-mi, Doamne bani pentru...", ci "Multumesc, Doamne, pentru inca o zi in care mi-ai indrumat pasii si m-ai tinut sanatos, ai grija de mine si de cei din jur, da-mi putere si liniste, etc..." E foarte important ca oamenii sa constientizeze ca grija principala trebuie sa fie pentru minte si spirit, abia apoi pentru fizic. Cu un spirit tanar si impacat poti muta muntii din loc, dar cu un corp frumos si sanatos, insotit de un moral "la pamant", cum se spune, nu ajungi nici pana la colt de strada.

- O alta solutie pentru a recapata puterile este sa nu te compari niciodata cu cel care are mai mult, cu cel care e mai putin incercat, ci cu cel care este mult mai incercat si nevoias decat tine. Privindu-l pe acesta vei vedea ca se poate mai rau de atat si vei capata incredere ca, pana la urma, totul va fi bine si cu tine, chiar daca nu neaparat in modul pe care ti-l doresti.

- Renunta la planurile prestabilite! Multi oamenii isi propun sa se casatoreasca la varsta X, cand fac XX ani sa isi cumpere casa, masina si asa mai departe. Se uita insa un lucru extrem de important: nu tot ce credem noi ca este important ne ajuta pe termen lung si nu toate visele noastre sunt menite sa ne ajute sa ne invatam lectia pentru care am venit pe pamant.

- Cand simti ca nu mai e nicio speranta uita de scopuri si concentreaza-te pe tine, pe linistea sufletului, pe odihna trupului (numita mai modern relaxare, dar nu acea relaxare in care alergi din club in club, ci in care stai intins la orizontala, odihnindu-te efectiv).

- Iarta-i pe cei cu care nu te intelegi bine si apoi stai departe de ei. Imprieteneste-te in schimb cu natura, revino in sanul ei si bucura-te de ea ca un copil inocent... Cand ai stat ultima oara cu picioarele descult pe iarba?

In fapt, oamenii nu au nevoie decat de aer, apa, mancare si un singur adapost ca sa fie fericiti. In rest, totul este poveste...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu