vineri, 8 aprilie 2016

Setea puternica si amorteala membrelor pot fi semne de diabet

E normal sa ne fie sete si chiar sa bem apa, de preferat circa 2 litri pe zi - dupa recomandarea medicilor. Insa daca aceasta cerinta a organismului este insotita de alte semne, precum rani care se vindeca mai greu, furnicaturi, amorteala la nivelul membrelor sau urinari frecvente ar fi bine sa nu omitem sa le comunicam si medicului de familie, fiindca ele pot indica prezenta diabetului zaharat.

Din pacate, sute de milioane de persoane din intreaga lume sunt afectate de diabet. In Regiunea Europeana, Federatia Internationala de Diabet estimeaza ca 60 de milioane de adulti sufera de aceasta boala, dar mai mult de 33% dintre acestia nu au fost inca diagnosticati.

Cazurile de diabet nediagnosticat sunt o realitate si in Romania, unde prevalenta bolii, relevata de studiul PREDATORR, este de 11.6%. In plus, dintre persoanele identificate doar 79.31% primisera diagnosticul. Iar acest lucru e pus pe seama neglijentei oamenilor, care se prezinta la medic doar atunci cand se simt atat de rau incat starea le afecteaza activitatea de zi cu zi. Din ignoranta, multi pierd sansa de a tine boala sub control si nu doar ca isi ingreuneaza existenta, dar chiar isi pot scurta durata vietii.

 

 



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu