miercuri, 13 aprilie 2016

Cum faci fata unui tipicar

 
Conform DEX, cuvantul "tipicar" inseamna: persoana care da prea mare importanta lucrurilor marunte, oprindu-se la forme si aspect exterioare, fara a patrunde in miezul lucrurilor; persoana care manifesta o scrupulozitate (constiinciozitate, meticulozitate) exagerata, inutila; om formalist, pedant.

Cine nu a intalnit un tipicar cel putin o data in viata inseamna ca e norocos. Sau nu?
Ca orice oameni, tipicarii au si ei partile lor bune si proaste.
Daca lucrezi cu un tipicar, partea buna este ca atunci cand faci echipa cu el nu prea exista riscul sa omiti ceva. Omul despica fiecare fir in patru de mai multe ori, pana obtine zeci si sute de fire, pe care le subtiaza de atata despicat si tot nu se lasa, si persevereaza in despicarea lor... La final, cum spuneam, esti aproape 100% sigur ca ceea ce a iesit din mana lui e lucru bun, dar pana ajungi la rezultat poti merge linistit sa te uiti in oglinda, ca sigur ti-au albit si tie cateva fire intre timp.

Partea proasta cand lucrezi cu un tipicar este ca pierzi timp, iti pierzi rabdarea si atingi nivelul maxim de stres.
Si-atunci, sa-l eviti? In niciun caz. Da ca sa nu te mai apuce durerile de cap, interactioneaza cu el doar ocazional, inspira profund si incearca sa vezi partea frumoasa a lucrurilor. Totul va fi bine... Pana la urma, sunt lucruri mult mai importanta care ar trebui sa iti dea de gandit. Poate ar fi bine sa iti iei chiar acum un ragaz de cateva minute si sa te gandesti cam care ar fi acestea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu