luni, 8 decembrie 2014

O nouă zi la Fundeni

Înlocuirea nefrostomelor

Apropierea Sărbătorilor de iarnă vine cu un program încărcat nu doar la serviciu, ci și acasă, de aceea în ultima vreme am postat totul pe fugă. Astăzi, însă, îmi permit să răpesc puțin din timpul de lucru pentru a „zugrăvi“ atmosfera de pe secția de Urologie de la IC.Fundeni.

Ne-am întors acolo după 3 luni, pentru înlocuirea nefrostomelor. Pacienta mea optimistă a fost repartizată pentru câteva ore la etajul 1 (acolo unde „slujește“ cu multă dragoste și devotament doctorul Vasile Cerempei) și a înveselit tot salonul.

Poate unora li se pare irelevant ce spun, dar vreau să punctez un lucru: pozitivismul, optimismul, speranța, credința pot învinge și cele mai grave boli! Colegelor de salon li se părea incredibil cum ea, deși cu starea aproape cea mai gravă, este sufletul încăperii. A venit, resemnată, pentru înlocuirea nefrostomelor (intervenție care se face fără anestezie și este destul de dureroasă), dar a învățat bine lecția: după durere vin și zile frumoase, călduroase, cu soare afară și în suflete.

Contează medicul, da. Contează și tratamentul, e adevărat. Foarte mult contează instrumentele/aparatura utilizată. Dar dacă psihicul este la pământ... cu greu veți câștiga bătălia.
În concluzie: dacă voi sau/și cei dragi aveți de înfruntat diagnostice crunte, paralel cu controlul la medic și cu tratamentul recomandat faceți și o programare la psiholog. Va fi de mare ajutor.

Înainte de a încheia: câte ceva despre atmosfera din IC.Fundeni: în jurul orei 8 erau circa 20 de persoane în fața cabinetului dr. Cerempei, dar niciodată (și am fost acolo de multe ori) n-am auzit pe cineva nemulțumit. Toți știu că merită așteptarea, fiindcă este unul dintre cei mai buni. Supranumit de personalul medical „Regele“,acesta își merită pe deplin titulatura. Poate unora li se va părea puțin grăbit, poate de multe ori este obosit, și nu stă mult la discuții, dar omul știe ce face, și face cel mai bine.
Noi îi datorăm nu doar tratamentul și încurajările, ci și diagnosticul (deși nu ținea de domeniul dumnealui, dar cazuistica vastă și-a spus cuvântul și ne-a scos din ceață, după jumătate de an de căutări disperate și tratamente fără efect). Să-i dea Dumnezeu sănătate, și lui, și pacientei mele optimiste!

http://icfundeni.ro/







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu