luni, 15 decembrie 2014

Saliva și părul vă „citesc“ starea de sănătate


În urmă cu circa o săptămână am luat un interviu unui mare specialist în anti ageing (am să revin cu o nouă postare pe această temă), care mi-a dezvăluit că oamenii de 60-80 de ani pot arăta ca la 20 și să se simtă ca la 20 dacă iau câteva măsuri simple. Numai că, până să se ajungă la aceste măsuri, e nevoie de câteva teste genetice, deloc ieftine (circa 90 bucata, pentru fiecare întrebare pusă de client). Asta înseamnă că, dacă persoana e interesată cum va sta cu colesterolul, plătește 90 de euro, dacă vrea să mai știe și care este riscul de infarct în viitorul apropiat... încă 90 de euro și așa mai departe. E adevărat că testele sunt făcute în străinătate, la clinici de renume, nu contest, dar oare câți români își permit așa ceva?!
Ei bine, exact după ce am luat acest interviu mi-a povestit o colegă despre un medic care face niște teste  din sânge și salivă (seamănă destul de bine cu cele genetice, zic...), la prețul de doar 55 de lei. Practic, pentru acești bani omul află cum stă cu toate organele, toate sistemele și așa mai departe, plus că primește și astrograma medicală și recomandări privitor la stilul de viață, tratament și așa mai departe. Colega mea era extrem de încântată. Se pare că medicul respectiv (doctor Mihai Mătase) a decoperit cauza unei dermatopice cu care se chinuie de 4 ani și pentru care specialiștii la care fusese (și nu-s puțini) nu găsiseră încă o rezolvare.
Am lăsat și eu niște probe, de la maică-mea, și chiar sunt curioasă dacă va ghici că are ceva organe lipsă, mai ales că dr Mătase nici nu o cunoaște.
Sper să fie asta soluția miraculoasă pe care o aștept de mult, că așa m-am plictisit să văd oameni plimbându-se pe la ușile cabinetelor..., făcând drumuri la infinit.   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu