vineri, 3 octombrie 2014

Bărbații cu chelie, predispuși la cancer de prostată


Bărbaţii cu chelie sunt mai predispuşi la a suferi de cancer de prostată şi boli de inimă. Comparativ cu persoanele cu păr normal, această categorie de oameni prezintă un risc scăzut de a face cancer testicular. În plus, un alt avanataj este acela că libidoul lor este mărit şi se bucură de o viaţă sexuală mult mai activă, arată câteva studii publicate de dailymail.co.uk.



Un studiu al cercetătorilor americani, publicat săptămâna trecută în Journal of Clinical Oncology, a descoperit că bărbaţii care suferă de alopecie androgenică, cea mai comună formă de cădere a părului, care afectează circa 50% dintre bărbaţi până la vârsta de 50 de ani, au un risc cu 40% la mai mare de a suferi de cancer al prostatei, faţă de bărbaţii care nu îşi pierd părul. 
„Aceasta este cea mai recentă dovadă care susţine existenţa unei legături între chelia clasică a bărbaţilor şi cancerul la prostată, lucru despre care se ştia deja de ceva timp, a declarat Chris Eden, medic urolog în cadrul Royal Surrey County Hospital din Guildford, Marea Britanie. Potrivit specialistului, alopecia androgenică - o afecţiune moştenită în familie - este legată de niveluri ridicate ale testosteronului, hormonul sexual masculin. „Testosteronul duce la o subţiere a foliculilor de pe pielea capului, care în timp încetează să mai producă păr. Ştim, de asemenea, că tumorile canceroase ale prostatei sunt susţinute de testosteron, deci avem un numitor comun, a mai explicat urologul britanic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu