miercuri, 15 octombrie 2014

Excesul de piele nu constituie doar o problemă estetică, ci şi funcţională

În fiecare an, în lume, sunt realizate peste 600.000 de intervenţii de chirurgie bariatrică, numărul acestor proceduri fiind într-o continuă creştere, anunţă Federaţia Internaţională pentru Chirurgia Obezităţii şi Tulburările Metabolice (International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders - IFSO). Chirurgia bariatrică reprezintă soluţia pentru o viaţă normală şi sănătoasă a numeroaselor persoane afectate de obezitate morbidă. Pe de altă parte, în ciuda faptului că procedurile de chirurgie bariatrică reduc greutatea persoanei, îmbunătăţind semnificativ calitatea vieţii, acestea nu pot rezolva problema excesului de piele rezultat în urma pierderii masive în greutate.
 
După orice scădere masivă în greutate, fie în urma procedurilor de chirurgie bariatrică, fie după o dietă îndelungată sau ca urmare a practicării unui program intens de exerciţii fizice, ţesuturile subcutanate îşi pierd din elasticitate şi produc aspectul de piele lăsată, care atârnă. Pe lângă faptul că excesul de piele atrage nemulţumirea persoanei faţă de propria înfăţişare, acesta poate îngreuna activităţile zilnice, chiar şi mersul pe jos, practicarea exerciţiilor fizice, poate reduce mobilitatea şi creşte riscul de infecţii şi micoze la nivelul pielii. Toate aceste probleme pot fi remediate printr-o serie de intervenţii din sfera chirurgiei estetice, dintre care amintim: lipectomiile, abdominoplastia, liftingul coapselor, al feselor, liftingul sânilor şi al braţelor.
 
Excesul de piele, după pierderea masivă în greutate, nu constituie doar o problemă estetică, ci şi funcţională – îngreunează viaţa de zi cu zi a pacientului. Dacă nu este îndepărtată, pielea în exces rezultată în urma chirurgiei bariatrice va umbri bucuria persoanei de a reveni la o greutate sănătoasă, având un impact extrem de grav asupra psihicului persoanei respective. Prin urmare, este de înţeles de ce foarte mulţi pacienţi aflaţi în această situaţie apelează la procedurile de reconturare corporală, care implică îndepărtarea excesului de piele şi a grăsimii inestetice rămase în anumite zone, îmbunătăţind forma şi tonusul ţesuturilor tegumentare şi oferind un aspect plăcut al corpului”, a declarat dr. Cristian Niţescu, medic primar în chirurgie estetică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu