vineri, 26 septembrie 2014

Un infarct la 30 de minute. Se întâmplă în România

Rezultatele celor mai recente studii arată că la fiecare nouă minute un român este diagnosticat cu sindrom coronarian acut - principala cauză de mortalitate cardiovasculară din România. În plus, la fiecare 30 de minute o persoană face infarct miocardic.

„Aproape 150.000 de români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentând circa 60% din totalul deceselor înregistrate, iar estimările indică date la fel de alarmante pe viitor, în special prin contribuţia factorilor de risc cardiovascular: hipertensiune arterială, dislipidemie, obezitate, diabet zaharat, fumat, sedentarism”, a afirmat prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii, cu ocazia Zilei Mondiale a acestei afecțiuni.
În plus, cu acest prilej în perioada 28 septembrie-5 octombrie 2014 se vor desfășura campanii de informare în rândul populaţiei cu privire la prevenţia bolilor cardiovasculare.
,,Ştim astăzi că aproximativ 80% dintre bolile cardiovasculare pot fi prevenite! Soluţia? Combinaţia dintre diagnostic precoce, tratament modern şi măsuri eficiente de prevenţie (toată viaţa, individualizată). În contextul preocupărilor pentru bolile cardiovasculare, Ministerul Sănătăţii va lansa în zilele următoare şi Acţiunea Prioritară Accident Vascular Cerebral Acut, care va asigura finanţarea tratamentului trombolitic şi a intervenţiilor de Neuro-Radiologie Intervenţională la aceşti pacienţi”, a precizat prof. dr. Dorel Săndesc, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.
Mai multe despre acțiunile campaniei poți afla pe pagina online www.romanianheart.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu