luni, 29 septembrie 2014

Unde verificați online dacă sunteți asigurat



Ați avut vreodată îndoieli asupra faptului că angajatorul vă plătește dările către stat? Sau vi s-a părut peste mână să mergeți la departamentul HR să luați o adeverință din care să reiasă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate pentru următoarea vizită la medic? (De obicei această adeverință este cerută în spitale, atunci când mergeți cu bilet de trimitere de la medicul de familie; la diverse centre de tratament balneoclimateric și altele).

Ei bine, aflați că de acum înainte oricine (fie dumneavoastră, fie un furnizor de servicii medicale) vă poate verifica această calitate de asigurat la sănătate online. Singura condiție este să știe CNP-ul. 
Puteți face o probă chiar acum, introducând datele de identificare personală în căsuța corespunzătoare din linkul de mai jos. Apoi, treceți codul de verificare și gata. Siteul CNAS vă va spune exact dacă sunteți sau nu asigurat.
Acest lucru este posibil datorită prevederilor Ordinului Președintelui CNAS nr. 581/08,09,2014, și va fi util indiferent că veți solicita servicii medicale, dispozitive, medicamente sau îngrijire la domiciliu. Măsura este tranzitorie și va fi înlocuită anul viitor de cardul național de sănătate, care va face dovada calității de asigurat.
                    www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html

Un comentariu: