vineri, 5 septembrie 2014

Uneori chiar trece viata pe langa noi


Cu siguranta vi s-a intamplat sa numarati zilele, orele si minutele pana la sosirea unui eveniment important din viata, dar de cate ori v-ati gandit ca astfel ratati multe alte momente importante?! Ei bine, din pacate cu totii facem greseala asta, si uneori oricat de mult ne-am stradui sa evitam starea aceea de nerabdare, de «sa treaca timpul mai repede», nu reusim sa ne stapanim. Iar cel mai trist e ca asa trece viata pe langa noi, si nu realizam mare lucru, mai ales ca, dupa atata asteptare, de multe ori nu mai suntem fericiti nici cand prindem acei iepurasi atat de doriti. Ce e de facut?
Pasul 1. Mai intai trebuie sa identificam care sunt lucrurile cu adevarat importante pentru noi - de care depinde traiul de zi cu zi (spre exemplu a avea un job bun, venituri constante, o familie unita, etc).
Pasul 2. Dupa ce facem asta incercam sa aflam daca evenimentul mult asteptat se incadreaza in categoria lucruri foarte importante pentru noi. Indiferent daca raspunsul este da sau nu, cert e ca trebuie sa mai facem si o a doua lista, cu lucruri mai putin importante, in sensul ca nu iti sunt neaparat necesare pentru a trai, dar iti sunt necesare pentru a te dezvolta si a trai bine (spre exemplu mersul la cinematograf, iesirile cu prietenii, plimbarile, etc) Si cu cat lista numarul 2 va fi mai mare, cu atat veti observa ca aveti nenumarate activitati cu care puteti umple timpul liber pierdut numarand in sens invers...
Pasul 3. Dupa ce ati terminat cele doua liste confruntati-le cu situatia in care va aflati. In sensul ca, daca iti place sa lucrezi intr-un domeniu, si de fapt lucrezi in altul - de aici ti s-ar putea trage starea de nepasare a trecerii timpului, dar asta nu este o solutie sa te comporti asa. Ideal este sa te bucuri de fiecare moment si sa fii recunoscator pentru fiecare provocare pe care ti-o trimite Dumnezeu. Un citat celebru care mie imi place foarte mult suna asa «Dear God, if today I lose my hope, please remind me that your plans are better than my drams» In traducere libera inseamna: Draga Doamne, daca astazi mi-am pierdut speranta, Te rog s-mi amintesti ca planurile tale sunt mai bune decat visurile mele. Poate acum sunteti tentati sa spuneti ca nu-i asa, dar memorati fraza si reveniti asupra ei. O sa vedeti, in diverse momente ale existentei voastre cat de bine se potriveste... Concluzia? Bucurati-va de fiecare zi!
Pasul 4. Nu tintiti direct de acum in doua luni sau in cinci luni sau in trei ani cand probabil terminati facultatea, cand va casatoriti sau cine stie ce alt eveniment important este in viata voastra. Faceti-va si planuri pe termen scurt, in sensul ca in fiecare dimineata sa stiti ce aveti de facut pentru ziua respectiva, iar seara sa faceti un inventar: cat v-a iesit din tot ce v-ati propus?
Pasul 5. Indiferent cat de mici sau mari ar fi obiectivele stabilite pentr fiecare zi, neaparat trebuie sa va ingrijiti si de suflet. Deci in niciun caz nu va propuneti doar: merg la serviciu, dupa aceea la cumparaturi, seara gatesc ceva si gata la culcare! Strecurati printre sarcinile trasate si activitati care v fac cu adevarat placere, indiferent ca e vorba de o plimbare scurta, de citit o carte buna, de privit cerul sau de cantat la un instrument!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu