luni, 4 ianuarie 2016

Psiholog: "multe boli sunt psihosomatice"

Datorita profesiei, de-a lungul timpului am interactionat cu foarte multi medici, terapeuti, dar si pacienti. Mi-am format propria parere cu privire la boala, parere pe care o mentionez ori de cate ori am ocazia si ma bucur cand specialistii ies si ei in fata, sa intareasca cele spuse de mine.
 
De curand, cei de la Plus Communication au publicat un comunicat de presa in care mentioneaza ca "multe dintre bolilele cu care se confrunta societatea actuala sunt psihosomatice, adica sunt induse de starile noastre psihice precare, iar vindecarea lor se poate produce doar prin abordare integrative (psiholog psihoterapeut integrativ Maria Verdi)".

Potrivit specialistului sus mentionat, starea de normalitate a fiintei umane este fericirea, adica implinirea tuturor nevoilor fundamentale, conform piramidei lui Maslow (nevoile fiziologice, nevoia de securitate, nevoile sociale, nevoile individuale, autorealizarea si nevoile spirituale), iar in momentul in care una dintre aceste nevoi nu este satisticuta o perioada de timp, mintea umana detecteaza discomfort, tensiune si induce starea de alarma. “Din punct de vedere somatic, corpul simte tensiunea si o manifesta. Cu cat perioada de nesiguranta este mai mare in timp, cu cat deficitul este mai profund, cu atat mai mult apar dezechilibrele in corp. Ele se manifesta initial ca tensiuni, agitatie, oboseala, dar cu timpul, induc boli organice. Este cunoscuta expresia mens sana in corpore sano”, declara psihologul Verdi, directorul Centrului ReCreation Life.
 
De asemenea, terapeutii va pot spune in ce parte a corpului sunt accumulate blocaje, ce obiceiuri duc la diverse boli si asa mai departe. Trebuie doar sa fiti deschisi, si veti afla adevarul care va va duce din nou spre starea de bine. Pana veti gasi insa persoana potrivita, care sa faca minuni cu si pentru voi, uitati putin de ratiune si de ce spun cei din jur si ascultati-va sufletul! Astfel puteti afla si singuri ce gresiti, iar indreptandu-va greselile, corectandu-va comportamentul puteti sa va recapatati sanatatea si starea de bine. Daca aveti ocazia, cititi cartea "Calatoria", de Brandon Bays. Incercati sa faceti calatoria interioara singuri sau cu ajutorul unui terapeut, asa cum va arata in carte, si vindecarea este sigura. Trebuie doar sa credeti, sa credeti: in Dumnezeu si in voi.
Uneori, sanatatea este o alegere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu