joi, 3 martie 2016

Calcaiele crapate inseamna ca esti bolnav?



Calcaiele fine, la fel ca unghiile neexfoliate, sunt un vis frumos pentru multi oameni.
Teoretic, atunci cand apar aceste asa zis probeme, ceva nu functioneaza bine in organism sau este carenta de vitamine/minerale. Practic, eu cred ca tine si de fondul genetic al fiecaruia. Spre exemplu, la mine gelul pe unghii sau oja semipermanenta nu rezista nici macar 2 saptamani. Si nu va imaginati ca stau tot timpul cu mainile in apa, spaland vase. Se intampla pur si simplu, oricat de multa grija as avea si cat de bine puse ar fi (aici astept sa ma contraziceti... stiu ca întotdeauna e loc de mai bine). Spre exemplu, la faza cu calcaiele crapate sigur o mostenesc pe mama. Si oricat de grijulie as fi, oricat de multa crema as pune pe ele, tot degeaba.

De ce scriu despre asta, daca nu am gasit un remediu concret?! Pentru ca ultima oara când am fost la bazin, o buna prietena mi-a spus: "Ai calcaiele crapate... Sa mergi la medic. Inseamna ca suferi de ceva". DA, de lene cronica as zice. Fiindca nu sunt genul care sa stea o ora in oglinda. Nici macar unghiile nu am rabdare sa mi le fac fara sa ma manjesc (macar pe una, altfel n-as fi eu).
M-am documentat si, cum faza cu cremuitul calcaielor (fie ele uscate sau umede) nu tine la mine, voi incerca cealalta varianta, cu inmuiere jumatate de ora, apoi indepartarea celulelor moarte nu doar cu piatra ponce, ci si cu forfecuta. Am mai incercat asta o data, dar aveam impresia ca, desi nu simt durere, tai atat de mult incat in curand va da sangele.

Specialistii recomanda sa:
- Inmoi pielea in otet de mere sau zeama de lamaie cu putina apa de doua trei ori pe saptamana.
- Dupa inmuiere, sa exfoliezi calcaiele cu o piatra ponce, ca sa elimini celulele moarte.
- De fiecare data dupa exfoliere nu uita sa aplici o crema hidratantă.
- Uleiul de masline este si el foarte eficient.
- Dar nu-ti pune imediat sosete , ca sa lasi produsul sa patrunda bine in piele.
- Si poate treceti totusi si pe la farmacie. Sigur se gaseste ceva ce va rezolva problema, cel putin teoretic. Eu, sincer, nu prea am incredere in nicio solutie pentru problema asta. Cred ca e asemanatoare cu vergeturile: odata ce apare, prinde drag de tine si nu-ti mai da pace!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu