vineri, 25 martie 2016

Infectia cu E-coli si urinarea frecventa

Ati inceput sa va treziti peste noapte pentru a merge la toaleta, iar ziua simtiti ca nu mai rezistati daca nu ajungeti mai repede la baie?! Ar fi cazul sa va ganditi sa faceti o urocultura (se recolteaza intr-un recipient steril a doua urina de dimineata, de la jumatatea jetului).
Infectiile tractului urinar sunt mai frecvente in special la femei, statisticile arata ca 1 din 5 doamne se confrunta cu o astfel de problema.

Infectia urinara se produce cand microorganismele (de obicei bacterii din tractul digestiv) ajung la capatul uretrei (un tub fin prin care urina din vezica este eliminata in afara organismului) si aici incep sa se multiplice.

Cele mai multe dintre infectiile urinare sunt cauzate de germenul Escherichia coli (E. coli), care traieste in mod normal in tractul intestinal al omului.

Persoanele care prezinta anomalii ale tractului urinar sau probleme care impiedica fluxul urinei (spre exemplu un calcul) au un risc mai mare de a dezvolta infectii urinare. In plus, barbatii cu adenom de prostata, bolnavii diabetici, cei care au catetere montate in uretra/vezica urinara, femeile insarcinate si  persoanele cu imunitate scazuta sunt alte categorii predispuse la infectia cu E. coli si dezvoltarea infectiei urinare.

Pe langa semnele amintite mai sus, infectiile urinare mai pot da usturime la mictiune (urinare), senzatie de oboseala accentuata, uneori chiar durere in zona rinichilor sau in zona lombara. Sunt insa si cazuri in care acestea sunt asimptomatice.

Teoretic, infectia cu E.coli nu este periculoasa. PRACTIC, insa, daca organismal este deja slabit/sensibil si nu se iau masuri din timp se poate ajunge chiar si la deces, cum s-a intamplat in cazul bebelusilor din Arges.
De aceea,  important sa va prezentati de urgenta la medic pentru efectuarea unui test al urinei cu ANTIBIOGRAMA. In baza rezultatului veti primi un tratament personalizat. Antibioticul care ma ajuta pe mine, tie iti poate face mai mult rau decat bine.
Pana ajungeti la medic, pentru ameliorarea simptomelor puteti lua tinctura/extract de merisor. Atentie insa!
Chiar daca va simtiti mai bine, nu renuntati la a mai lua tratamentul prescris de medic! Infectia va persista in organism, si nu doar ca o puteti transmite celor din jur, dar pe termen lung va va afecta mai mult starea de sanatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu