miercuri, 30 martie 2016

Acad. Prof. Dr. Ionel Sinescu:

 "Toti barbatii care ar ajunge la varsta de 120 de ani ar suferi de cancer prostatic"


Potrivit specialistilor, cancerul de prostata pare a fi apanajul varstnicilor. Si, totusi, sunt si barbati care sufera de aceasta boala inca de la 40-50 de ani, cand sunt inca in campul muncii si mai au multe planuri de realizat.

Pentru a preintampina astfel de situatii, e necesar sa va adresati medicului imediat ce observati ca apar primele probleme legate de urinare, fiindca poate fi o banala infectie, dar poate fi si o afectiune usoara a prostatei sau chiar cancer.
Iata ce declara zilele trecute Acad. Prof. Dr Ioanel Sinescu, presedintele Asociatiei Romane de Urologie, in cadrul conferintei cu titlul "O noua speranta pentru pacientii romani cu cancer deprostata":


"Toti barbatii care ar ajunge la varsta de 120 de ani ar suferi de cancer prostatic. Situandu-se ca incidenta pe locul I, cancerul de prostata ii insoteste, pe multi dintre ei, o lunga perioada de timp. Cancerul de prostata nu poate fi prevenit, dar depistarea afectiunii in stadii incipiente ofera sanse reale de vindecare. De aceea, orice barbat trecut de varsta de 50 de ani trebuie sa fie evaluat anual, pentru a i se confirma sanatatea prostatei. Evaluarea consta in determinarea nivelului seric al antigenului specific prostatic (PSA), ecografia aparatului urinar si tuseul rectal. In stadii precoce, cancerul prostatic este asimptomatic. Aparitia unor semne clinice de tipul urinarii frecvente sau dificile, senzatia de evacuare vezicala incompleta etc. impun evaluarea urologica chiar inainte de varsta de 50 de ani. Depistarea precoce a cancerului prostatic ofera sansa controlului bolii pe termen lung sau chiar a vindecarii. Spre deosebire de alte forme de neoplazie, cancerul de prostata permite o supravietuire mai lunga, cu o calitate a vietii mai buna, in conditiile diagnosticului precoce si a tratamentului adaptat stadiului evolutiv al afectiunii".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu