marți, 10 mai 2016

Coloana Medicala - sedinte de intretinere

Au trecut mai bine de 3 luni de cand am inceput sa scriu despre terapia efectuata la Coloana Medicala. V-am povestit pas cu pas protocolul pe care mi l-au aplicat mie dupa ce ramasesem blocata de spate de 2 ori si am efectuat inca un RMN, pentru a avea un diagnostic mai recent.

Dupa finalizarea pachetului initial de sedinte -timp in care am mers la clinica zilnic (cu exceptia weekendului), au urmat sedintele de intretinere, pe care le-am facut la inceput la interval de 2 saptamani, apoi la 3 saptamani, dupa care urma sa le fac la o luna si mai departe sa lungim distanta din ce in ce mai mult.
Desigur ca nu a iesit totul ca la carte... Au fost si recaderi.
In ciuda faptului ca am incercat sa respect indicatiile cu strictete, frigul ramane cel mai mare dusman al meu, iar atunci cand am incercat sa nu ma mai "cocolosesc" si sa ma port ca un om normal (imbracat mai subtire, fara maieu sau pantaloni cu talie inalta) durerile au reaparut. Pedeapsa la urmatoarea prezentare la medic a fost: o injectie si programarea urmatoarei sedinte la acelasi interval de timp (deci nu am scapat, sa vin mai rar...). Dar mi-am invatat lectia. Acum stiu ca, indiferent ce as face si ce mi-ar spune medicii care vor sa promoveze diverse tipuri de terapii, spatele meu nu va mai fi niciodata ca in adolescent. Nu mi-e dor de bluzele cu vedere la buric, fiindca odata cu inaintarea in varsta observ si eu ca nu imi mai sta la fel de bine ca altadata, dar uneori mi-ar placea sa ma imbrac mai subtire sau macar sa nu mai stau cu grija atunci cand ies la un suc cu prietenii, iar chelnerul porneste aerul conditionat.

Insa, lasand vaicareala deoparte, per total sunt bine. Inotul ajuta mult, iar kinetoterapia facuta acasa, regulat, este remediul de aur. In plus, am primit, in sfarsit, si spalierul comandat inca de anul trecut, pe care l-am montat si de care ma agat cat pot de des. Daca tot nu pot da timpul inapoi, de acum inainte trebuie macar sa ma intretin. Asa ca voi continua sa vin la sedintele de elongatii si chiropractica, atat cat vor recomanda medicii. Nu stiu cat bine mi-au facut (fiindca personal atribui meritele inotului si kinetoterapiei), dar sigur nu mi-au daunat.

Poate va intereseaza si:
ziua 1
ziua 2
ziua 3
ziua 4
ziua 5
ziua 6
ziua 7
ziua 8/9
ziua 10



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu