vineri, 13 mai 2016

Intre teste de ovulatie si teste de sarcina

Aglomeratie in farmacie. Când vrei sa cumperi paracetamol, vitamina C sau algocalmin, nu te deranjeaza asa tare ca domnul din stanga sau din spatele tau te impungw in coasta ca sa ajunga mai repede la ghiseu. Insa când ai nevoie de tampoane, teste de sarcina sau prezervative parca iti doresti sa se respecte si la noi limita de discretie, ca in tarile civilizate. Pana la urma, si medicamente daca iau, nu trebuie sa stie toata lumea de ce si pentru ce, mai ales când farmacista intreaba si ea, cu glas tare: "De cand aveti diaree?"
Fie, exagerez, de obicei farmacistii pun intrebari legate de durata durerii, de cunoasterea modului de administrare a tratamentului si asa mai departe. Dar, chiar si-asa, prefer sa ramana informatiile acestea doar in "gradina" mea.
Indiferent cat de open-mind am fi in alte imprejurari, un pic de discretie nu cred ca strica nimanui.


Episodul 1
Ma asez la rand dupa o batranica trecuta de vreo 70 de ani, in fata ei fiind un adolescent extrovertit, care cere in gura mare o cutie cu prezervative. Desigur ca femeia se inroseste, incearca sa se traga mai in spate si lasa capul in jos. Tanarul isi ia cutia magica si pleaca fericit, iar femeia se reculege si abia face jumatate de pas inainte (fiindca atat mai avea pana in fata), ca si cand ar fi uitat ce vroia sa-i ceara farmacistei. Mi-a parut rau pentru ea, dar si daca i-ar fi atras atentia cineva cu privire la limita de discretie, nu cred ca ar fi fost cea mai bucuroasa. Si-apoi, e sanatos sa faci preventie, nu?! Asta ar trebui sa-si invete si ea nepotii.

Episodul 2
Altadata, tot asa, in farmacie, nimeresc in fata unei tipe care a intrebat despre o multime de producatori de teste de ovulatie si teste de sarcina. Despre unele spunea ca sunt mai bune ca se pozitiveaza mai din timp, despre altele ca se vede mai bine linia de test, la fel de intensa ca cea de control... Ce mai, o multime de lucruri poti invata daca petreci mai mult timp in farmacie (concluzia: sunt mai bune testele de ovulatie Oview si testele de sarcina Barza). Si despre mine nu pot spune ca nu am pastrat limita de discretie, dar cand ajungi la cumparturi la o ora tarzie, cand e liniste, e imposibil sa nu auzi macar franturi de conversatie, chiar daca iti impui sa NU asculti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu