vineri, 20 mai 2016

Scapa de fobii in doar 10 minute

Am primit deunazi un comunicat dragut de la "Plus Communication", intitulat: "Ai o fobie? Stii ca poti scapa de ea in 10 minute?" Dupa cateva minute de meditatie, am ajuns la concluzia ca sunt o persoana fericita, fiindca nu-mi este frica sa zbor cu avionul, sa urc pe scarile rulante sau sa petrec mai mult timp in lift. Si, totusi, ceva-ceva se intrezareste si in gradina mea.

Am realizat ca, desi nu am fobie de inaltime, de la o vreme nu mai pot privi direct in jos daca sunt la etajul 7-8 al unui imobil, ci prefer sa privesc doar in departare. De asemenea, (doar) uneori cand cobor scarile am impresia ca voi calca in gol si simt nevoia sa ma tin de balustrade. Nu stiu exact cum se numesc fobiile mele, dar ma bucur ca nu e ceva grav, care sa-mi afecteze activitatile zilnice.

Revenind insa la comunicat, haideti sa vedem impreuna ce solutii ne propun colegii de breasla:


"Specialistii de la Asociatia Romana de Hipnoza folosesc o metoda eficienta si foarte rapida de a scapa de aceste temeri, care sunt foarte daunatoare pentru dezvoltarea noastra psihica si mentala. Regresia Hipnotica este o metoda revolutionara cu ajutorul careia putem sa mergem inapoi, in trecutul nostru, si sa aflam cauza principala a problemei cu care ne confruntam. Regresia Hipnotica contine numeroase tehnici, iar una dintre acestea, extrem de simplu de utilizat chiar si fara ajutorul cuiva, se numeste Linia Timpului. Odata descoperita cauza, prin aceasta tehnica – cu sau fara inductie hipnotica – o putem descarca emotional, iar in numai 10 minute fobia noastra a disparut ca prin minune", spun specialistii.
 
Gasiti AICI si o demonstratie, referitor la fobia de serpi. Ca tot a venit vorba de asta, nici ei nu-mi plac, dar nu stiu daca as numi asta neaparat fobie.
 
Iasa si pasii propusi de Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza:
  1. Vizualizeaza Linia Timpului. Afla sau imagineaza-ti unde se afla Trecutul si Viitorul, tau si trage o linie intre ele. Nu este obligatoriu ca linia sa fie dreapta;
  2. Descopera atributele Liniei Timpului: grosime, culoare, etc.;
  3. In mintea ta, ridica-te la 2-3 metri deasupra liniei si mentine vie problema pe care vrei sa o rezolvi;
  4. Priveste catre trecut si pluteste inapoi pana descoperi cauza problemei;
  5. Identifica detalii legate de cauza care a condus la aparitia acestei probleme in viata ta;
  6. Recadreaza acest moment. Priveste intreaga situatie din alt unghi, din alta perspectiva;
  7. Revino inapoi in prezent;
  8. Bucura-te de rezultat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu