miercuri, 11 mai 2016

Ghidul POCU, minge de ping pong intre ministrii de la MFE

Asteptate cu mare nerabdare de piata, Ghidurile POCU au fost publicate cu intarziere si, dupa schimbarile (de conducere) de la Ministerul Fondurilor Europene se vehiculeaza ca nu vor ramane nici in forma in care sunt in prezent. Se vor face corrigendum-uri sau vor fi anulate si se vor publica altele noi?! Doar timpul poate raspunde la aceasta intrebare.

Intre timp, aplicantii trebui sa aiba rabdare si sa fie atenti la detalii si punctaj, pentru a nu le scapa ceva. Programul 2014 - 2020 pune accent pe zonele defavorizate, pe comunitatile marginalizate. Indiferent ca optati sau nu pentru varianta cu romi peste 20% din grupul tinta, trebuie acordata atentie la Serviciile de Educatie, Serviciile de Formare, Ocupare si Antreprenoriat, la cele Medicale/Sociale/Socio-Medicale, Serviciilor Locative si Juridice (dupa caz).


De asemenea, daca initial se vorbea despre un CMAI, centrul multifunctional nu mai este obligatoriu (desi este amintit pe alocuri) in actuala varianta, dar pana la coada nu se stie ce va ramane si ce nu.

Daca sunteti interesati de domeniu, nu va ramane decat sa urmariti siteul MFE si sa fiti pe faza in caz ca se schimba ceva. Dupa cum merg lucrurile, prevad ca nu va mai fi nici macar 2016-2020 (fiindca 2014-2020 nu mai e demult), ci 2020+.

Trist. Dar din pacate intregul sistem este unul defect. Nu stiu in ce alte tari se schimba ministrii precum hainele, o data la cateva luni! Poate stiti voi mai bine sa-mi spuneti, sa fiu si eu la curent...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu