Mi s-a intamplat de nenumarate ori sa merg la un eveniment de genul nunta sau botez si sa ma preocup mai mult de haine si alte pregatiri "lumesti" decat de partea spirituala. Cred ca va suna cunoscut intrebarile: "ce rochie sa-mi pun?", "cum sa-mi prind parul?", "oare ce muzica va fi la local?" etc.
Mai putin cunoscut ne suna in ultima vreme: durata si importanta slujbei de la biserica, importanta obiectelor solicitate de preot nasei (ulei, vin rosu, panza si fasa de mir, prosop si sapun; uneori si cruciulite de pus in piept) sau chiar invatarea Crezului (daca suntem nasi).
Botezul ar trebui sa aiba o insemnatate speciala pentru invitati, dar mai ales pentru nasi si parinti, care au fost binecuvantati cu un copil sanatos.
Crestinii spun ca ne botezam in numele Domnului nostru Iisus Hristos. Copilul este inca mic si nu realizeaza ceea ce se intampla, de aceea parintii ar trebui sa se bucure dublu, si pentru ei si pentru bebelus, care se spune ca de acum va fi mai protejat, mai linistit.
Daca ne intoarcem putin spre Religie vom vedea ca Iisus Hristos a fost botezat de catre Ioan incercati sa va reculegeti si sa cititi putin despre semnificatia profunda a acestui ritual. La biserica incercati sa fiti atenti la slujba fara sa va stresati ca inca nu e totul pregatit la local sau pentru alte detalii nesemnificative... Ascultati slujba si trageti propriile concluzii din invataturile transmise.
Botezatorul fara fast si pregatiri costisitoare. A fost nevoie doar de apa si credinta ca sa se savarseasca acest fapt si oamenii sa se bucure pentru ei. Asa ca, inainte de a pregati petreceri pompoase pentru botezurile copiilor
Daca voi sunteti linistiti si nestresati, si copilul va primi linistit botezul si Sfanta Impartasanie. Iar odata savarsita slujba puteti petrece linistiti alaturi de cei dragi. Trecerea la modernism nu e obligatoriu sa se realizeze cu deteriorarea crestinismului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu