marți, 10 mai 2016

Calatoria cu tranvaiul, platita din nou prin SMS

RATB reintroduce plata calatoriei prin intermediul telefonului mobil. Asta inseamna ca, daca ati uitat ca va expira abonamentul sau ati omis sa puneti un numar suficient de calatorii pe portofelul electronic nu mai trebuie sa va uitati cum pleaca tranvaiul din statie in timp ce voi va indreptati spre cabina de bilete. De acum inainte puteti urca in mijocul de transport in comun si sa faceti plata prin... SMS.

Pentru obţinerea unui abonament urban pentru o zi, înainte de momentul urcării în vehiculele RATB călătorii vor trimite un SMS cu textul A la numărul 7458. În câteva secunde vor primi un mesaj care va conţine un cod ce va confirma efectuarea tranzacţiei. Preţul pentru abonamentul de o zi este de 1,65 euro+TVA (8,79 lei, TVA inclus).

Pentru linia Expres 780, mesajul către numărul 7458 trebuie să conţină textul E780, iar pentru linia Expres 783 mesajul trebuie să conţină textul E783. Preţul pentru o călătorie pe liniile expres este de 0.75 euro+TVA (3,99 lei, TVA inclus).
SMS-ul de comandă este gratuit în reţelele Vodafone, Telekom şi DigiMobil, iar în reţeaua Orange are un cost de 0,05 euro+TVA.

Plata poate fi efectuata de pe orice tip de telefon mobil, insa modalitatea aceasta de procurare a biletului nu este valabila pentru mijloacele de transport ale liniilor preorasenesti.

Plata prin SMS nu este o metoda noua pentru calatori. Aceasta a mai functionat si in trecut, pana s-au prins controlorii ca multi calatori trimit SMS la numarul special doar atunci cand ii vad pe ei. Sa speram ca de data aceasta lucrurile vor functiona mai bine.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu